Airco service

Blijf fris in de auto en laat uw airco controleren!

Voor veel mensen is een auto zonder airco haast ondenkbaar. Wie veel kilometers maakt, wil gewoon graag in een koele auto rijden. Maar dan moet de airconditioning van uw auto wel goed werken.

Autobedrijf van der Linde in Balkbrug adviseert dan ook om uw airco eens in de twee jaren te laten controleren. Zo kunnen dure schades voorkomen worden, maar bent u ook altijd gegarandeerd van een goed werkende airco.

Ook in de wintermaanden, want wij adviseren om ook dan de airco te gebruiken. Denk maar eens aan het beslaan van uw ramen, dit trekt veel sneller weg met de airco aan. Als u in de buurt van Balkbrug bent, kom dan een langs bij AutoFirst Van Der Linde. 

Autobedrijf Van der Linde is aircospecialist, maar niet alleen voor auto's in en rondom Balkbrug. Omdat Johan vroeger in de wereld van de landbouw heeft gewerkt, weet hij ook het belang van een goede airco in tractoren en andere landbouwmachines. En omdat wij service hoog in ons vaandel hebben staan, kunnen we bij twee machines of meer zelfs de airco op locatie repareren. Laat u eens informeren over onze aantrekkelijke tarieven bij AutoFirst Van der Linde in Balkbrug

Waarom zou u voor airco onderhoud naar AutoFirst Van der Linde gaan?

 1. U wordt snel en vakkundig geholpen!
 2. Geen reparatie zonder overleg.
 3. Garage met de modernste voorzieningen.
 4. Snel en online een afspraak maken.
 5. Snelle service.
 6. Airco specialist

Contact opnemen kan op de volgende manieren:

 1. Bel direct naar 0523-656326
 2. Stuur een mail naar info@garagevdlinde.nl.
 3. Vul het contactformulier in door hier te klikken.
 4. Kom langs aan de Oud Avereest 23 in Balkbrug. (Klik hier voor de Route naar de garage).   

Airco service

U blijft altijd fris en alert achter het stuur met een goed werkende airconditioning. De monteurs van AutoFirst Van der Linde houden uw airco in optimale conditie met ons speciale onderhoudsprogramma voor aircosystemen. Daarmee voorkomen wij dat uw airco muf gaat ruiken of dat u last krijgt van ongewenste hooikoorts symptomen.

 • Airco onderhouden
 • Hoe vaak moet mijn airconditioner gereinigd en gevuld worden?
 • Onze verschillende airco-service mogelijkheden
 • Waarom is airco belangrijk in alle seizoenen?
 • Hoe gebruik ik mijn airco optimaal?

Airco onderhouden

Uw airco heeft af en toe onderhoud nodig. Een aircosysteem verliest ieder jaar 5 tot 10% koelmiddel. Als gevolg hiervan treedt er drukverlies op in het systeem en neemt de verkoelende capaciteit na een aantal jaar merkbaar af. Met een te laag koudevloeistof niveau riskeert u ernstige schade aan uw compressor. Deze krijgt namelijk te weinig smering met het koelmiddel. Nog een vervelende bijkomstigheid merkt u aan uw brandstofgebruik. Die loopt namelijk op als gevolg van een slecht werkend aircosysteem. Reden genoeg om uw airco regelmatig te laten controleren.

Hoe vaak moet mijn airco gereinigd en gevuld worden?

Gemiddeld moet een airconditioningsysteem om het jaar worden bijgevuld. Hiermee houdt u de koelcapaciteit optimaal. Bovendien raden wij u aan om de airco eens per jaar te laten nakijken en reinigen. De aangroei van nieuwe bacteriën en schimmels blijft zo beperkt. Een complete airco service beurt is één keer in de vier jaar aan te bevelen.

Verschillende aircoservice mogelijkheden

 • Airco check
 • Airco fresh
 • Airco bijvullen
 • Airco service beurt

Airco service check

De AutoFirst Van der Linde aircospecialist raadt aan om uw airco één keer per jaar te laten checken. Na een controle op de werking van het systeem informeren wij u direct of er onderhoud nodig is of niet. Met de airco check voorkomt u onnodige kosten voor het bijvullen van de airco of ander onderhoud. 

Airco fris

De verdamper van uw aircosysteem wordt gereinigd met een speciaal middel dat bacteriën en andere micro organismen doodt. De behandeling vertraagt bovendien de groei van nieuwe schimmels en bacteriën. Na deze schoonmaakbeurt behoren nare geurtjes tot het verleden. 

Airco vullen

Ieder jaar neem het koudemiddel als gevolg van lekkage tussen de 5% en 10% af. Als gevolg van drukverlies koelt uw airco daardoor minder. Regelmatig bijvullen zorgt ervoor dat uw airco goed blijft werken. 

Airco service beurt

AutoFirst Van der Linde controleert en reinigt alle onderdelen van uw aircosysteem. Met een speciaal reinigingsmiddel worden alle schimmels en bacteriën gedood. Het restant van het koelmiddel wordt afgetapt en compleet ververst. werken. 

Waarom is airconditioning belangrijk in alle seizoenen?

Dankzij de airco blijft u bij zomerse temperaturen heerlijk koel. De rest van het jaar helpt hij om uw ruiten razendsnel te ontwasemen. En dat doet hij eigenlijk beter dan de blower omdat airco lucht veel droger is.

Voor de conditie van de airco is het ook verstandig om hem het hele jaar door te gebruiken. De circulatie van het koelmiddel zorgt namelijk tegelijk voor de smering van de compressor. U voorkomt dus lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten.

Hoe gebruik ik mijn airco optimaal?

 • Zet uw airco niet kouder dan rond de 22 graden.
 • Hoe kouder u de airco zet, des te meer brandstof uw auto verbruikt.
 • Zet bij warm weer voordat u vertrekt even de portieren en/of ramen open, zodat de ergste warmte kan verdwijnen.
 • Gebruik de airco regelmatig het hele jaar door. U voorkomt daarmee lekkages en een muffe geur.
 • Ontwasem uw ruiten met uw airco. Het werkt snel en beter dan de blower omdat airco lucht droger is.
 • Zet de airco vijf minuten voor aankomst op uw bestemming alvast uit. U beperkt condensvorming en daarmee de kans op schimmel- en bacteriegroei in uw aircosysteem.
 • Doe jaarlijks een airco check bij AutoFirst Van der Linde.

AutoFirst Van der Linde. Uw auto op de 1e plaats!

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoudt uw fabrieksgarantie AutoFirst Van der Linde
 • Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

EDGe Mobility

Wij zijn expert in elektrisch rijden. 

Lees meer
Bovag garantie

Online afspraak plannen

Plan nu direct uw afspraak!

Lees meer
Bovag garantie

WhatsApp!

Wij zijn nu ook bereikbaar via WhatsApp.

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk hier onze occasions!

Lees meer