Auto accu

Doe een accutest bij AutoFirst Van der Linde

Hoe werkt een auto accu? Een accu zorgt voor de stroomvoorziening van de auto, zoals bij de start, maar ook voor de autolichten, de radio, etc.

Kom langs voor een gratis accu controle!

Is uw accu zwak? Kom dan langs bij AutoFirst van der Linde. Wij gebruiken moderne testapparatuur waarmee we alle type auto accu’s kunnen testen. Wanneer een accu stuk is kan hij niet meer worden gerepareerd. Wij moeten hem dan voor u vervangen. AutoFirst van der Linde is volledig ingericht om accu's te monteren en indien nodig in te leren. Dat laatste is steeds vaker nodig bij moderne auto’s, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een start/stop systeem.

Waarom zou u voor een nieuwe accu naar AutoFirst Van der Linde gaan?

 1. U wordt snel en vakkundig geholpen!
 2. Geen reparatie zonder overleg.
 3. Garage met de modernste voorzieningen.
 4. Snel en online een afspraak maken.
 5. Snelle service.
 6. Specialist

Wat zijn de kosten voor een nieuwe accu?

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een nieuwe accu? Klik hier om door te gaan naar de offerte module. Vul uw kenteken in en selecteer Accu vervangen onder Werkzaamheden en klik vervolgens op Bereken uw prijs. U ziet in enkele ogenblikken uw gegarandeerde prijs! 

Contact opnemen kan op de volgende manieren:

 1. Bel direct naar 0523-656326
 2. Stuur een mail naar info@garagevdlinde.nl.
 3. Vul het contactformulier in door hier te klikken.
 4. Kom langs aan de Oud Avereest 23 in Balkbrug. (Klik hier voor de Route naar de garage).    

Hoe controleert u zelf of uw auto accu zwak is?

Wanneer uw auto slecht of helemaal niet meer wil starten kan dat door een zwakke accu komen. U kunt de status van uw accu inschatten door ‘s avonds de autoverlichting aan te zetten en vervolgens de ventilatie vol open te draaien en de autoradio aan te doen. Worden de lampen nu zichtbaar zwakker? Dan adviseren wij u om langs te komen voor een accutest. 

Prijs van een auto accu

De prijs van een accu verschilt per type auto. AutoFirst Van der Linde hanteert scherpe prijzen voor het vervangen van een accu. Wij voeren een aantal kwalitatieve merken zoals Bosch en Berga. Allemaal met uitstekende capaciteit en levensduur. Klik hier om direct een offerte voor het vervangen van de accu op te vragen. De accupolen worden bij het plaatsen van de nieuwe accu standaard gereinigd.

Hoe lang gaat een auto accu mee?

Gemiddeld gaat een accu 4 tot 6 jaar mee. De levensduur kan door verschillende oorzaken echter worden verkort. Bijvoorbeeld wanneer u de autolichten een keer vergeet, of de accu door een andere oorzaak helemaal leeg loopt. Een standaard startaccu, met loodzuur techniek, kan het beste altijd volledig opgeladen zijn. Veel korte ritjes maken het lastig om met de dynamo de accu steeds bij te laden tot 100%. Ook koude winters plegen een aanslag op de accu. Grote temperatuurswisselingen vergen veel van een auto accu.

Heeft uw auto een start/stop systeem?

Voor moderne auto's met een start stop systeem zijn verschillende auto accu’s beschikbaar. Het is belangrijk dat bij de vervanging voor de juiste accu wordt gekozen.

Bij microhybride auto’s wordt de motor van de auto uitgezet zodra hij stopt voor een file of stoplicht. De autoradio en de lichten blijven daarbij gewoon aan. Zodra de auto weer optrekt wordt alle energie gevraagd en wanneer de auto afremt slaat de dynamo de remenergie op. Een auto accu voor een start/stop auto is dan ook niet constant 100% geladen zoals een standaard accu. Ook met 60% werkt hij nog goed. De AGM (Absorbent Glass Mat) accu’s zijn hiervoor perfect.

Dankzij snelle ontwikkelingen zijn er tegenwoordig steeds meer auto’s met een start/stop systeem. Met name ook in het goedkopere segment. Meestal wordt bij deze auto’s geen remenergie gegenereerd. Aan de accu’s worden dan ook minder hoge eisen gesteld. Deze auto’s zijn meestal voorzien van een ECM (Enhanced Cycling Mat) auto accu of een EFB (Enhanced Flooded Battery).

AutoFirst Van der Linde. Uw auto op de 1e plaats!

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoud uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Van der Linde Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

EDGe Mobility

Wij zijn expert in elektrisch rijden. 

Lees meer
Bovag garantie

Online afspraak plannen

Plan nu direct uw afspraak!

Lees meer
Bovag garantie

WhatsApp!

Wij zijn nu ook bereikbaar via WhatsApp.

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk hier onze occasions!

Lees meer