Onderhoud aan uw elektrische of hybride auto

Onderhoud aan uw elektrische of hybride auto

Ook voor onderhoud aan uw hybride of elektrische auto kunt u terecht bij AutoFirst van der Linde. Wij zijn namelijk aangesloten bij hét keurmerk op het gebied van elektrisch rijden: Edge Mobility!

Onderhoud

Net als elke auto op brandstof, hebben ook hybride en elektrische auto’s onderhoud nodig. Echter vergen hybride en elektrische auto’s ander onderhoud dan brandstofauto’s. Dit komt doordat hybride en elektrische auto’s bestaan uit andere componenten. Waar hybride auto’s nog wel een (compacte) verbrandingsmotor aan boord hebben, bestaan elektrische auto alleen nog maar uit elektronische componenten, zoals een accupakket, elektromotoren en een oplaadsysteem. Bij een elektrische auto hoeft dus geen olie of oliefilter vervangen te worden. Daarentegen is het wel belangrijk dat de essentiële onderdelen als een accu, de remvoering en de koelsystemen periodiek gecontroleerd worden.

De werkplaats is voorzien van de meest moderne apparatuur en tools! Dit geeft ons de mogelijkheid om een goede diagnose te stellen en om elektrische of hybride auto’s goed te onderhouden. Daarnaast zijn ons monteurs opgeleid om elektrische voertuigen te onderhouden. Mocht er een complex vraagstuk zijn, dan geeft EDGe Mobility technische ondersteuning.

Essentiële componenten


Systeem koeling

De elektromotor, het energiegeneratie systeem, de lader en het accupakket zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Deze componenten moeten daarom worden gekoeld, hiervoor is een koelsysteem aanwezig in elektrische voertuigen. Wanneer er teveel warmte ontstaat kan dat niet alleen leiden tot hoge reparatiekosten, maar kan het ook brand veroorzaken.

Remvoering

Elektrische voertuigen genereren regeneratieve energie. Dat wil zeggen dat elektromotor in het voertuig werk als een generator. Hierbij ontstaat weerstand, wat ervoor zorgt dat de auto vertraagt wanneer het gaspedaal wordt losgelaten. In de praktijk betekent dit dat de remschijven van de auto minder gebruikt worden, waardoor u het risico loop dat in de loop van de tijd niet meer optimaal functioneren. Om uw remschijven in goede conditie te houden, adviseren wij u om zo nu en dan mee te remmen, ondanks dat een elektrische dit automatisch doet.

Accu

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische auto, is misschien wel de accu. Er zijn verschillende factoren die het functioneren van uw accu bepalen. Allereerst speelt de levensduur hier een belangrijke rol in. Naarmate een accu ouder wordt kan batterijdegradatie voorkomen, wat simpelweg betekent dat capaciteit van uw accu afneemt. De mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van het merk en model auto. Een andere belangrijke factor is het weer. Met name kou kan invloed hebben op het functioneren van de accu. Het kan daarom in de winter voorkomen, dat de actieradius van uw elektrische voertuig minder is dan in de zomer.

Afspraak maken of vrijblijvend advies?

Is uw hybride of elektrische auto toe aan onderhoud. Plan dan online uw afspraak in via onze planner. Of heeft u misschien andere vragen voor ons? U kunt bij ons terecht met al uw vragen over elektrisch rijden! Wij adviseren en informeren u graag. Neem contact met ons op.